vezetőkkel beszélgetek

Vezetőkkel beszélgetek
Néha érdemes nézőpontot váltani

a racionalitásnak és az intuíciónak különleges keveréke

a racionalitásnak és az intuíciónak különleges keveréke

/ politológus

"Építő és tanulságos volt a racionalitásnak és az intuíciónak az a különleges keveréke, ami egy nehezen definiálható, de mindenképpen inspiráló eleggyé állt össze a beszélgetéseink során. Képes volt elviselni, talán még élvezni is a csapongásaimat, miközben egy-egy megjegyzéssel keretezte, irányba állította a beszélgetéseket. Ragaszkodott a korábban felvetett témáimhoz, s bár lehetett tágítani a kört – a hetek folyamán némileg eltértünk az eredeti problémától, mert kiderült, mennyi egyéb területtel van kapcsolatban, amit “vittem” –, de nem hagytunk semmit sem lezáratlanul, reflektálatlanul. Számomra élmény volt, hogy ugyanaz a személy teszttel és mesével egyaránt dolgozik, ez a fajta komplexitás emberileg is rokonszenves számomra, de a pozitív hatásait a coaching folyamatában is tapasztaltam. Sokat tanultam a célkitűzésről, a tehetséggel való gazdálkodásról, az önértékelésről és az időbeosztásról – ami elsősorban a prioritásaink tisztázásával függ össze –, mindezt igyekszem hasznosítani, még ha önmagammal kell is megküzdenem ennek érdekében.”

empátia, szakmai felkészültség

/ Senior CR Expert, Vodafone Magyarország Alapítvány

„Egyértelmű keretek, empátia, szakmai felkészültség, ezek a szavak jutnak először eszembe, amikor az Ágnessel való együttműködésre gondolok. Az első pillanattól kezdve biztonságban éreztem magam vele, elbírta minden terhemet, amit a találkozásaink során kiborítottam az asztalra. Ha már kiborítottuk, akkor segített őket rendszerezni, ránézni egy másik szemszögből és betenni őket egy olyan polcra, ahol nem zavarnak többet. Mindemellett fegyvert is adott a kezembe, amik abban segítenek, hogy a jövőben jobban képviseljem a saját érdekeimet és tisztában legyek az erősségeimmel. Empátiájának köszönhetően kiválóan egyensúlyozott az előrevivő kérdések és a megnyugtató megtartás között. A folyamat elején kitűzött célt annak ellenére is elértük, hogy az élet elég kacskaringós úton tartott időközben. Jó szívvel ajánlom Ágnest coachként annak, aki elég bátor ahhoz, hogy felismerje, hogy valamin változtatni akar és ehhez segítségre van szüksége. Szakmailag és emberileg is felkészült coach-ot ismertem meg a személyében, aki munkája során változatos eszközöket használ, mindig megtalálva a legjobb megközelítést a megoldandó helyzethez.”

empátia, szakmai felkészültség

segített utat találni a megoldás felé

segített utat találni a megoldás felé

/ üzletfejlesztési vezető, Hewlett-Packard

„Áginak nem volt könnyű dolga, mert amellett hogy inkább magára a coachingra voltam kíváncsi egy olyan témát választottam, ami ugyan foglalkoztatott, de nem nagyon gondoltam, hogy előbbre tudunk vele jutni. Ennek ellenére minden alkalommal volt olyan gondolatcsomag, amit magammal vittem, hol tudatosan, hol később felismerve, tudat alatt.  Ági nyitott, nem formáló, inkább segítő kérdéseivel, néhol saját tapasztalataival segített utat találni a megoldás felé. Azt nem állítom, hogy teljesen sikerült lezárni a kiinduló problémát, de azt igen, hogy könnyebben és jobban kezelem már.”

azt mondanám, selyemkendő

/ ügyvezető igazgató, Maxus Hungary

„Ha egy szóval kellene jellemezni a folyamatot, azt mondanám, selyemkendő. Amikor belekezdtem ebbe az egészbe bevallom kicsit szkeptikus voltam, ezért elvárásaim sem voltak igazán. Az első pozitív meglepetés akkor ért, amikor az első alkalom után lelkesedve kérdeztem meg, mikor jöhetek legközelebb. Tetszett, hogy Ági visszajelzéseket adott nekem, mely területről, hogyan beszélek, mikor vagyok szenvedélyes és mikor vagyok kicsit visszahúzódó, elcsendesedő. A meglepő igazán az volt számomra, hogy kérdéseken keresztül, saját magam válaszai alapján ébredtem rá néhány hasznos dologra, melyek bízom benne, nem csak rövidtávon, de hosszabb távon is hasznos tudásként, felismerésekként megmaradnak bennem. A selyemkendő szó azért jutott talán eszembe, mert Ági anélkül, hogy erőszakosan változtatni akart volna valamin, finoman érte el a hatást.”

azt mondanám, selyemkendő

sokat adott, érezhető, értékelhető hatása volt

sokat adott, érezhető, értékelhető hatása volt

/ Kontrolling Igazgatóság, Magyar Telekom Nyrt.

„A munkahelyemen történtek egy teljesen új helyzetet teremtettek, aminek következményében kérdések merültek fel bennem a saját karrier utamat illetően, illetve azzal kapcsolatosan, hogy hogyan tudom kezelni a csapatomban ezeket a változásokat. Az eseményeknek köszönhetően mindig volt témám, amit be tudtam vinni és 1-1 ülésen ezeket – 1-2 témát ülésenként – le is tudtunk zárni. Ágival való együttdolgozás nagyon sokat adott, érezhető, értékelhető hatása volt.”

határozottan előrébb tartok

/ ügyvezető igazgató, Haver Alapítvány

„Egy konkrét témával érkeztem a coaching folyamat elején, és a hat alkalom végére egyértelműen azt éreztem, hogy sokat haladtunk, határozottan előrébb tartok, magabiztosabban kezelem az adott helyzetet. Amit összességében a legjobbnak tartottam, hogy a konkrét “problémát” Ági tágabb kontextusba (is) helyezte, így messzebbről, több témát és önismereti szeletet is érintettünk, ami önmagában is érdekes és tanulságos volt, de magát a konkrét témával való munkát is eredményesebbé tette számomra.”

határozottan előrébb tartok

a negatív tulajdonságaim is hasznomra lehetnek

a negatív tulajdonságaim is hasznomra lehetnek

/ Emarsys

„Bár munkahelyi gondok miatt kezdtem el Ágival a coachingot, a magánéletemben is tudom hasznosítani az itt tanultakat és tapasztaltakat. Segítséget kaptam meglátni a dolgokat más szemszögből, ezáltal megérteni egyes helyzeteket, reakciókat. Sikerült megfogalmazni és kimondani, amit eddig csak sejteni véltem, ráébredni olyasmire például, hogy a negatív tulajdonságaim is hasznomra lehetnek, ha azokat a megfelelő módon irányítom. A legjobb az volt az egészben – bár az elején is sejtettem, hogy nem így lesz - hogy nem kaptam kész válaszokat a problémáimra, hanem Ági tette fel a megfelelő kérdéseket, hogy én tudjam megválaszolni azokat, mivel én vagyok arra a legalkalmasabb. Jó kis önismereti játék volt.”

Könnyen megtaláltuk a közös hangot

/ kreatívigazgató, Saatchi & Saatchi

„Ági nagy empátiával és segítőkészséggel állt minden ülésünkhöz. Mivel olyan területen dolgozom, amely számára sem ismeretlen, könnyen megtaláltuk a közös hangot. Személyes tapasztalataiból is sokat tudtam meríteni. A felmerült kérdéseket intuitívan, mindig új szemszögből igyekezett megvilágítani. Egy-egy teszt kitöltésénél könnyen meglátta az összefüggéseket, érthetően tudta nekem elemezni az eredményeket, és azokat a témákat is jól azonosította, amelyekkel mélyebben kell foglalkoznunk. Nem adott a "számba" kész válaszokat, hanem megpróbált rávezetni, amely úgy érzem sokkal hatékonyabb volt, hiszen így én magam is része voltam a megoldásnak.”

Könnyen megtaláltuk a közös hangot

bármilyen gondolatot, érzést bevihettem

bármilyen gondolatot, érzést bevihettem

/ fundraising, Hősök Tere kezdeményezés

„Korábban nem vettem részt coaching-ban, ezért nem tudtam pontosan, mire számíthatok. Sokat segített, hogy az elején megbeszéltük ezeket a kereteket és a személyes céljaimat. A folyamat segített abban, hogy jobban tudjak prioritásokat felállítani, és beosztani az erőforrásaimat, illetve rávilágított néhány olyan működési módomra, amin érdemes változtatnom. Emellett eszközöket is kaptam ahhoz, hogy kis lépésekkel el tudjam indítani ezeket a változásokat. Megnyugtató volt számomra, hogy a folyamatba bármilyen gondolatot, érzést bevihettem, miközben megvoltak a keretek, a coach figyelt ezeknek a megtartására és arra is, hogy ne tévesszük szem elől a kitűzött célokat. Az üléseken egyszerűen jól éreztem magam, mindig vártam a következőt. A folyamatot pedig azzal az érzéssel zártam magamban, hogy szeretném, ha a coaching időről-időre része lenne az életemnek, mert nagyon hasznosnak érzem.”